Nyt on pakko kirjoittaa heti toisena päivänä, vielä kun pääsin käymään netissä.

Ihana kaupunki, näin maantieteellisesti.

Eilen oli todella omituinen päivä, niin hyvässä kuin pahassa. Enemmän kyllä hyvässä, kun sain viettää aikaa paikallisten kans. Ulkomaalaisen kun on hankala päästä oikeen mihinkään sisään, muuta kuin toisten ulkomaalaisten kans. Näin kuulemma. Olin jossain autokorjaamolla joittenkin tyyppien kans, ja ne jutteli (käänsi mulle sit englanniks ku en oikee hiffannu) jostain jokamiesluokan autokisoista tms. Tekevät kaverille kepposen, kirjoittavat autoon "I'm gay and I'm proud of it". Se autokorjaamo oli kyllä tilanteena niin huvittava ja mahtava, ku kaikki oli hirveen lungisti ja vaan hengaili siel. Ja joivat kahvia.

Sit oltiin rannalla myöskin. Siellä törmäsin porukkaan, jonka kans mulla oli oikeesti kivaa. Ei silleen, et vähän ollaan kiinnostuineita ulkomaalaisesta ja jutellaan aluks kohteliaisuudesta small talkkia ja otetaan kohteliaisuudesta mukaan kaikkeen, ku kukaan ei osaa tehdä muutakaan. Mut se on siis kohteliaisuutta. Mut tää rantaporukka oli kyl iha sikamahtava. Neki vaan lojuili sellasella ISOLLA kalliolla (ainaki 200m levee ja ties kui korkee) meren rannalla ja hengaili. Niitten kans oikeesti pääsin sisään siihe hommaan ja juttelemaan asioista -ku mun kaveri oli niitten kaverin kaveri. Hei Suomi onkin Swampland (suomentakaa miten haluatte). 

Suomalaisen miehen tuntomerkit ruotsalaisen mukaan: Todella iso, hiukan pelottava, blondi, taistelevat keskenään puukkojen kanssa, juo vodkaa tai koskenkorvaa, käy saunassa.

Illemmalla alko väsymys kyllä tuntua. Pelattiin jonku barbequeporukan kans jotain sosiaalista leikkiä, jonka säännöt mä tajusin vasta leikin loputtua (se kesti noin tunnin). Vähän hävetti, ku lappuja oli yks liikaa. En ees tajunnu sitä, ennen ku joku kysy multa enkuks et kirjoitikko sä kaks lappua. Sanoin joo. Vissiin oli pitäny kirjoittaa vaan yks lappu. Mut hei, sillon ei ees enää jaksanu olla hereillä.

Mut joo, oli sellainen päivä. Oli hirveää yrittää koko päivän olla osa jotain, mitä ei oikeasti ollut. Saa nähä, miten jatkossa saa kontaktia paikallisiin. Vai saako mitenkään.

Huh joku ukko kysy multa jotain äsken pari kertaa ja en ymmärtäny ja sit kysyin, voiko toistaa englanniks. Ja sit se taas kysy saman ruotsiks ja sano et okei, okei, hän koittaa jostain muualta.  

Nyt hommaamaan puhelinkorttia JOSTAIN.